Anyawellness

Edzésterv elfoglalt anyukáknak

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás milyen fontos, így tarthatjuk fitten és csinosan magunkat, így tehetünk sokat csontjaink, izmaink egészségéért, így lesz jó a közérzetünk, pozitív az életszemléletünk. A kérdés már csak az, hogy gyerek(ek)/munka/ háztartás mellett mégis mikor és hogyan???

sport 1

A megoldás hétköznap a rövid,  20-30 perces tornában és a hétvégi kicsit hosszabb, aerob mozgásban rejlik!

A hatékony edzés tehát két részből áll:

–  Az egyik, hogy alakformáló gyakorlatokkal rendszeresen meg kell dolgoztatnunk a különböző izmainkat. Ehhez nem kell méregdrága fitnesz klubokba, edzőtermekbe járnunk, elég ha naponta 20 -30 percet tornázunk otthon, mondjuk egy adott izomcsoportra (fenék, has, kar) koncentrálva. Ezzel nem csak pénzt, de időt is megtakaríthatunk, hiszen a rövid otthoni edzést  a zsúfolt hétköznapokba is viszonylag könnyen be lehet illeszteni.

Rengeteg  alakformáló DVD-t lehet kapni két aerobik óra áráért..! Én Rubint Réka 20-30 perces blokkjaira szoktam tornázni. Mikor dolgoztam inkább felkeltem egy fél órával előbb –  sokszor 50.50-kor – és míg a többiek aludtak letudtam az edzést. Iszonyat nehéz korán kikelni az ágyból de a rövid és hatékony edzés után nagyon, nagyon jól érzi magát az ember, érdemes kipróbálni!!!

Jelenleg Borával tornázom délelőttönként. Amíg végigcsinálom a 20 perces erősítést, addig ő körülöttem játszik egy ideig, aztán távirányítót nyomogat vagy extra súlyként rám mászik. Ennyi időt egy kisgyerek mellett is simán fordíthatunk edzésre. Bár most, hogy végre valahára reggel 7-ig is elalszik (kop-kop-kop), lehet, hogy újra beiktatom a hajnali sportot.

– A másik, az aerob mozgás, amikor mozgás közben a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított, nem fulladunk ki, viszont egyenletes tempóban sportolunk 40-60 percet. Ilyen mozgásforma az úszás, a futás, a kerékpározás vagy egyes táncos-koreográfiás aerobik órák.  A zsírégetés 20-30 perc után indul be, tehát aki fogyni szeretne, annak minimum 40 percig kéne mozognia. Valljuk be ez a fajta, hosszabb ideig tartó mozgás igen nehezen illeszthető be egy dolgozó nő/anyuka hétköznapjaiba, mikor reggel rohanás, este fáradtan ágyba ájulás a program, így örülünk, ha hajmosásra jut időnk.

Az ilyen edzést így célszerűbb inkább hétvégére hagyni. Ilyenkor könnyebben tudunk időt szakítani egy hosszabb testmozgásra, akár egy órára elmenni valahova sportolni. Ugyanakkor egy kiadós és tempós sétával – míg a gyerekek bicikliznek – is hasonló hatást érhetünk el. Én most hétvégén 50 percet futottam a közeli parkban , amíg a gyerekeket az apukájuk játszótereztette.

Remélem mindenki kedvet kap a rendszeres mozgáshoz, ez a mennyiség még tényleg kibírható és tényleg megéri!

Hajnali aerobik

Futni jó 

Amiért jó az uszodában

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!