Anyawellness

Veszélyes világháló! – Ugye NEKED SEM NYOLC mit töltenek le a gyerekeid?!

Egyre korábban és egyre több gyerek kezébe kerül okostelefon, táblagép, laptop. Nem érdemes tudomást sem venni erről a tényről, tiltani vagy homokba dugni a fejünket, ugyanis a most felnövő generációnak már ez a természetes.

Elképesztő applikációkat, oktató és szórakoztató videókat, érdekes játékokat, filmeket lehet letölteni a világhálóról. A mai gyerekek így rengeteget fejlődhetnek, okosodhatnak a legmodernebb digitális eszközök tudatos és felelős használatával.

gyerekek tablettel

DE! Ezzel együtt új veszélyforrás is az internet, amivel mindannyiunknak tisztában kell lenni és meg kell tenni az óvintézkedéseket, hogy megvédjük gyerekeinket!

A Médiaunió Alapítvány minden évben egy kampány keretében valamilyen társadalmi témát választ ki, és abban a témakörben folytat társadalmi célú kampányt.

A 2014-ben: „a felelős médiahasználat” a téma.

A NEKED 8? kampányban szakértők bevonásával, személyes történeteken és tanulságokon keresztül szeretnénk felhívni a szülők, pedagógusok, kiskorúak és fiatalok figyelmét egyaránt a tudatos és felelős médiahasználatra.

neked 8 1

neked 8 2

A digitális világ sokszor tud az ember segítségére lenni, akár tanulásról, akár munkáról van szó. Rengeteg jó tartalom egy gombnyomásra hozzáférhető az interneten, vagy akár a közösségi oldalon egy adott témáról kikérhetjük társaink véleményét.

Ezzel párhuzamosan viszont egy folyamatosan változó, dinamikus és végtelen tartalom áradat hatása alá is kerülünk, amely számos veszélyforrást jelenthet, ha nem ismerjük kellően a digitális világ szabályait, jelenségeit és praktikáit.

A kampány célja, hogy egy új társadalmi párbeszédet indítsanak el, amelyben szülők, pedagógusok és a gyerekek egyaránt részt vehetnek, hiszen mindannyian érintve vagyunk a „digitális nevelés” témájában.

Az Országgyűlés 2013 decemberében elfogadta az egyes törvényeknek a gyermekek védelme érdekében történő módosítását, amely rendelkezik a gyermekek által hozzáférhető internet-tartalom szűrhetővé tételéről.

Gyermeked védelme érdekében, 2014. július 1-jétől fordulj szolgáltatódhoz az ingyenes szűrőszoftverért!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Forrás:

Neked8?mediaunio.hu

Gyerekbarát.kormany.hu

Képek forrása:

Médiaunió, wikitech

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!