Anyawellness

Karfiolpüré: a legjobb választás a krumpli helyett

Könnyű, ízletes, egészséges és meleg vacsorára vágysz? Krumpli helyett válaszd a karfiolt! A káposztafélék közül a karfiol rendelkezik a legmagasabb C-vitamin tartalommal, amit még a mélyhűtés hatására sem veszíti el. Az immunerősítő C-vitaminon kívül még B-vitaminokban is gazdag, így az idegrendszer egészséges működésének is jót tesz a fogyasztása.

CAULIFLOWER-WHOLE

Az ásványi anyagok közül kálium, mangán, magnézium, kalcium és a réz is megtalálható benne. Ezek az enzimek különösen fontosak a szervezet salaktalanításához, a vérnyomás csökkentéséhez, de a depressziós tünetek megakadályozásához, illetve a csontrendszerünk egészségéhez is nélkülözhetetlenek.

Folsavtartalma a kismamáknak is nagyon kedvező, a szelén pedig a szabad gyökök ellen veszi fel a harcot.

A karfiol glikémiás indexe 15. Ez az érték a 0-55 közötti tartományba esik, ami alacsony, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel tehát nem hízlal!

A karfiolpürét ráadásul nagyon könnyen el lehet készíteni jelen esetben tej- tojás- és gluténmentesen:

Hozzávalók:

– 1 fej vagy egy zacskó mélyhűtött karfiol

– 2 evőkanál olívaolaj

– só, bors

-frissen reszelt szerecsendió

Párolóedényben párold meg a karfiolt. Nyomd szét krumplinyomóval, önts hozzá olívaolajat, sózd, borsozd. Ha frissen reszelsz rá szerecsendiót igazán különleges íze lesz. És ami a legfontosabb: nálunk a gyerekek gond nélkül megették, igaz krumplipürének álcáztam.

karfiol

 

Első kép forrása: alextcooks.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!