Anyawellness

Fél lábon a 40 fokban – Ismerd meg a Bikram jógát!

Sohasem gondoltam volna hogy így meg tudok izzadni, hogy valójában alig bírok fél lábon állni, hogy két légzőgyakorlat után úgy kitágul a tüdőm, hogy teljesen másképp kapom majd a levegőt, hogy az évek óta teljesen merev vállaim ilyen lazák is tudnak lenni és hogy olyan helyeken is lehet izomlázam, ahol nem is gondoltam volna, hogy vannak még izmok.

bikram 1.

Arról nem is beszélve, hogy egy intenzív izzadásnak köszönhetően ilyen remekül fel tud frissülni a bőröm és annyira feltöltődöm energiával, hogy a vacsoráról is könnyedén lemondok. Mindez 90 perc bikram jógának köszönhető.

Ha a környékünkön valami új sportolási lehetőség adódik, nekem ellenállhatatlan vágyam, hogy menjek és kipróbáljam, hiszen értünk van: azért hogy jobban érezzük magunkat, egészségesebbek legyünk. Így lettünk rendszeres úszók és úszóiskolások a nemrég épült kerületi uszodában, aktív futók a 4 éve kialakított futópályán a helyi parkban, most pedig egy elegáns és fantasztikus hangulatú Bikram jóga club nyílt felénk. Hónapok óta tervezem, így most végre eljutottam a 40 fokba jógázni. És eszméletlenül jól éreztem magam! 

A Bikram jóga 26 gyakorlatból és két légzőgyakorlatból áll, amit egy 40 C-ra felfűtött teremben végeznek. A gyakorlatok egymásra épülnek, így minden gyakorlat felkészíti a testet a következőre. Ez a speciális sorozat erősíti a testet, ugyanakkor rugalmassá is teszi azt. 

bikram 2.

Átmozgatja az izmokat, ízületeket, belső szerveket, friss, oxigéndús vért juttat el minden sejthez. Megfiatalítja a gerincet, erősíti az immunrendszert. Melegben a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Könnyebben csavarodik, nyúlik, ugyanakkor kisebb a sérülés kockázata.

A Bikram jóga gyakorlása közben méreganyagok távoznak a szervezet mirigyeiből, szerveiből. Javul a vérkeringés, nő a tüdő kapacitása, jobban működik a légzőrendszer. Izzadáskor a méreganyagok a bőrön keresztül távoznak a szervezetből, a bőr rugalmasabbá, simábbá válik, csökken a cellulitisz.

A Bikram jógát bárki, bármikor elkezdheti! Mindenki a saját erejéhez, képességeihez mérten gyakorol, a saját ütemében fejlődik. 

Úgy látom nekem van hova fejlődnöm, ráadásul a múlt héten olyan jól éreztem magam, hogy alig várom, hogy este elrendezzem a gyerekeket és indulhassak újra jógázni a melegbe!

Forrás: Bikram Jóga Szentmihály

Képek forrása: mindbodygreen, modernhepburn 

Amiért jó az uszodában

Mi kell az élvezetes futáshoz

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!