Anyawellness

Bébiételes üvegből karácsonyi mécsestartó

A kedves kis bébiételes üvegeket még a szelektív hulladék közé sem volt szívem kidobni, ezért jelentős mennyiséget sikerült felhalmoznunk belőle a konyhaszekrény tetején. Egy részébe már nyáron őszibarack lekvárt tettem, a maradékot viszont Karácsonyra tartalékoltam. Így most kétféle karácsonyi mécsestartót gyártok az iskolai Luca napi vásárra, a családomnak és a barátnőimnek.

Elkészíteni rendkívül egyszerű, nem időigényes és még költségekbe se kell verni magunkat. Amúgy a bébiételes üvegen kívül bármilyen más befőttes üveg is megfelel a célnak. Én egy gyöngyházszínű üvegfesték kontúrba és némi selyempapírba “ruháztam be” csupán.  A többi hozzávaló még az adventi naptár készítéséből maradt.

A selyempapíros natúr verziónál a vékony papírt az üvegre ragasztottam (bármilyen ragasztó megfelelő). A maradék újrahasznosított csomagolópapírból karácsonyi motívumokat vágtam ki és ragasztottam rá. Az üveg nyakára egyszerű spárgából kis masnit kötöttem:

mécsestartró 047

Az üvegfestéses verziónál az üvegfestékkontúrral – rajztehetség hiányában – egy fenyőfát, egy ajándékdobozt és némi hóesést rajzoltam, majd a rövid száradási idő után kis ezüstmasnit kötöttem az üvegek nyakára:

mécsestartró 030

A neten még találtam pár inspiráló képet a témában:

x-mas jar 1

x-mas jar 2

x-mas jar 5

x-mas jar 7.

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!