Anyawellness

Áfonyás csokitorta – sütés nélkül!

Ez a torta kiállta a próbát! Egy teljesen hétköznapi ízléssel megáldott, semmilyen diétát, életmódtrendet nem követő, édesszájú, hagyományos ízvilágú ételeken élő, felnőtt férfinek is nagyon ízlett. Pedig olyan “extrém” összetevőkből készült, mint például az avokádó vagy a datolya, ugyanakkor egy gramm cukor vagy liszt sincs benne. Még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá és egy botmixer segítségével tíz perc alatt összeállíthatod! Arról nem is beszélve, hogy tej, glutén, sőt tojásmentes!

áfonytorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

150 g darált mandula

150 g darált dió

80g olvasztott kókuszzsír

8 szem aszalt datolya

2 evőkanál víz

A diót, a mandulát és a meleg vízzel megmosott, kimagozott datolyát aprítsd össze a botmixered aprító részével. Keverd hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a két evőkanál vizet majd gyúrd össze. Ezt a masszát lapítsd el egy kapcsos tortaforma aljára, majd tedd be a hűtőbe.

A csokikrémhez:

4 érett avokádó

1 nagyon érett banán

80 g kókuszvirágcukor vagy méz

50 g kakaópor

50 g olvasztott kókuszzsír

Ha az avokádó kemény, két-három napig hagyd szobahőmérsékleten, esetleg napos ablakpárkányon megpuhulni. Vékonyan hámozd meg, majd botmixer segítségével pépesítsd össze a banánnal. Keverd hozzá a többi hozzávalót és a krémet kend a torta alapjára. Tedd egy órára hűtőbe.

Ezt követően szedd le a tortaforma szélét és díszítsd a tetejét friss áfonyával.

Ha véletlenül maradna belőle tárold hűtőben, hogy a kókuszzsír szilárd maradjon, így a tortád is könnyen vágható, krémes állagú marad!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Eperhabos paleo torta anyák napjára!

Ez a torta nem csak finom, friss, habos, tavaszi és könnyed, de tej, glutén és cukormentes is. Mindezek mellett még a nyers ételek szerelmeseinek is megfelelő, hiszen sok friss alapanyagból, sütés nélkül készül.

anyák napi paleo torta 1

 

Hozzávalók:

az alaphoz:

100g mandula

100g dió

200g aszalt füge

az eperhabhoz:

200g eper

50g méz vagy bármilyen más természetes édesítő (nyírfacukor, eritrit)

2 dl mandulatejszín (bioboltokban kapható, de akinél nem fontos a tejmentesség hagyományos tejszínből is készítheti)

2 evőkanál zselatin

Ha az aszalt füge nagyon kemény mosd meg és áztasd 10 percig langyos vízben. Ezután a fügét, a diót és a mandulát aprítsd össze az aprítógépben. Így fog kinézni:

paleo süti alap

 

Egy-két kanál víz hozzáadásával és vizes kézzel nyomogasd bele egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába. Ha kész, vedd le a tortaforma szélét és óvatosan told át a tortaalapot egy tálra.

Az eperhabhoz turmixold össze az epret a mézzel. A zselatint hat kanál langyos vízben kezd el melegíteni és kavargatni. Közben készíts habot a mandulatejszínből vagy a tejszínből. Ha a zselatin feloldódott keverd össze jól az eperturmixxal és a  habbal.

Béleld ki folpackkal a tortaformát és öntsd bele az eperhabot. Tedd a hűtőbe legalább három órára. Ennyi idő alatt szépen megdermed és a kapcsos tortaforma szélének eltávolítása után könnyedén rá tudod borítani a tortalapra. Húzd le a tetejéről a folpackot és díszítsd egész eperszemekkel.

anyák napi paleo torta 0

Ez egy olyan édesség amit lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz, hiszen nem hizlal, ráadásul az olajos magvaknak és a gyümölcsöknek köszönhető tele van rostokkal, nyomelemekkel és vitaminokkal!

Az édes csoda – a legjobb természetes édesítő

O!!! glikémiás index, 1% szénhidráttartalom, teljesen természetes, gyümölcsökből kivont összetevő, nincs utóíze, nincs puffasztó és hashajtó hatása, mindemellett az elfogyasztott mennyiség több, mint 90 százaléka távozik a szervezetből.

Fogyókúrázók, testsúlyukat tartani kívánók, cukorbetegek, candida diétások, inzulin rezisztenciában szenvedők, kismamák és gyerekek is fogyaszthatják!

Az édes csoda neve: ERITRIT

eritrit

Az eritrit egy természetes cukoralkohol, amit édes gyümölcsökből: szőlőből, dinnyéből, körtéből vonnak ki. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, így kicsit többet kell belőle használni a megszokott édes íz eléréséhez. Íze hűs és édes. Jól kombinálható más természetes édesítőszerekkel is.

A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombák szaporodást, kelt tészták kelesztéséhez ezért nem alkalmas. Ezen kívül különös sajátossága, hogy mivel erős endoterm reakciókat vált ki, lehűti a forró folyadékot, így hideg vízben nehezen oldódik.

Japánban 1990 óta használják természetes cukorhelyettesítőként. Az USA-ban az FDA 1997-ben engedélyezte, majd négy évvel később teljesen biztonságosnak nyilvánította.  Az EU-ban 2003 óta van forgalomban.

Természetesen drágább mint a hagyományos kristálycukor, de ha tudatosan édesítünk vele, hosszú távon egészséget veszünk vele mind magunknak, mind a családunknak!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy lájkolod és megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Zabkeksz

Ha az alábbi natúr recept alapján készítünk zabkekszet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz a kekszünkben feleslegesen cukor és zsír, mint a bolti változatban…. , cukor helyett egészséges mézet, sok rostot és értékes tápanyagokat vihetünk  be vele a szervezetünkbe. Ezt nyugodt szívvel adhatjuk gyerekeink kezébe is.

keksz 2

Hozzávalók:

–  200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

–  200 g aprított zabpehely

– 140 g olvasztott kókuszolaj

– tíz evőkanál méz

– 2 tojás

– 1 zacskó sütőpor

– 100 g darált dió

– hat evőkanál kakaópor

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Ezt követően nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra és formázóval szaggassunk belőle kekszeket. 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Nem szabad tovább a sütőben tartani, mert hamar odaég. Ha kihűlt tegyük őket fémdobozba.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!