Anyawellness

Alumíniumos dezodort a kukába!

Október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja. Ennek kapcsán jutott eszembe az izzadsággátlók ügye. Remélhetőleg az utóbbi időkben már sokakhoz eljutott a hír, hogy a dezodorok mégsem olyan veszélytelenek, mint ahogy azt eddig feltételezték: ugyanis a legtöbben megtalálható alumínium-klorid károsíthatja a mell sejtjeit.
 
Így vásárláskor ha megnézzük a dezodorok összetevőit tudni fogjuk, hogy melyiket válasszuk. Szerencsére átlagos áron lehet kapni veszélytelen natúrkozmetikumokat is. 
 
dezodor 2.
 
 
Az alumínium tartalmúak jobb ha a boltokban maradnak (csak kivonják egyszer a forgalomból azokat, ha már senki sem veszi…) vagy aki még olyat használna, lendítse be a kukába gyorsan!
 
dezodor 1.
 
 
Az elmúlt évtizedekben az iparosodott államokban ugyanis növekedett a mellrákos esetek száma. Ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy a mellrák a mellmirigy külső részén, a hónalj közelében alakul ki. Egyes dezodorok pedig különböző tartósítószereket és alumíniumot tartalmaznak, s ugyanezeket az anyagokat mutatták ki az emlődaganatokban is….
 
Az alumíniumsók úgy gátolják az izzadást, hogy összehúzzák a pórusokat, így azok nem tudnak kiürülni. Az alumínium egy idő után eltömíti a pórusokat, majd lerakódik és felhalmozódik a mell szöveteiben, és növeli a mellrák kialakulásának esélyét.
 
Tehát nem biztos, hogy egy olyan természetes élettani folyamatba, mint az izzadás – amely szabályozza a testünk hőmérsékletét és egyensúlyban tartja a só- és vízháztartást – ilyen drasztikusan kéne, hogy beleavatkozzunk! 

Tudatosan a mellrák ellen
 
Forrás: MTI
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!