Anyawellness

Így szervezz karácsonyi fotózást a családdal – Profi képek otthoni bénázás helyett

Volt már olyan, hogy legszívesebben toporzékoltál volna idegességedben, hogy nincs egy rendes fénykép a gyerekekről a legszebb ruhájukban, amin a kamerába néznek és nem mozdulnak be, úgy hogy nincs túlvakuzva a kép? Továbbá szeretnél egy fényképen legalább egyszer te is nagyjából elfogadhatóan kinézni?  Nekem már volt ilyen idegállapotom, ezért elmentünk egy családi fotózásra.

Szeretem a szép fényképeket, szeretem az elkapott hétköznapi pillanatokat, szinte állandóan fotózom a gyerekeket, rengeteg képünk, van mégis elhatároztam hogy egy évben egyszer elmegyünk egy profi fotóshoz. Ugyanis én már kaptam idegbajt Szenteste, hogy az ünnepélyesen felöltöztetett családot képtelenek voltunk normálisan lefényképezni a karácsonyfa előtt, mert rosszak a fényviszonyok, belelóg a kanapé, a járóka, a széttépett csomagolópapír hömpölyög a háttérbe, különben is a gyerekek – teljes joggal – egyáltalán nem akarnak fényképezkedni, hanem az ajándékokkal játszani, miközben odaég a vacsora.

Pedig én szeretem a szép és ízléses háttér előtti beállított képeket is. Nem beszélve a nagyszülőkről és a dédszülőkről, akik a mai digitális világban a legeslegjobban a kinyomtatott, gyönyörűséges papírképeknek örülnek, amit véres kardként lehet végighurcolni az ünnepek után a szomszédok, ismerősök, kollégák között megmutatva milyen jóképű, csinos, elragadó és bájos unokáik, dédunokáik vannak. Drága nagymamám a 80. születésnapján is a rengeteg ajándék közül természetesen  a bekeretezett családi fotónak örült a legjobban! 

Elég egy kis szervezés és rákészülés, hogy gyönyörű, fényképes emlékek legyenek az idei Karácsonyotokról.

Első lépésként keres egy profi fotóst, aki egyben a gyerekekhez is ért = elviseli őket, mert azért így sem lesz egyszerű. Szerencsére sok jó fotós és profi stúdió van országszerte. Karácsony környékén ráadásul kuponokkal és akciókkal is jó áron lehet családi fotózásra menni. 

Válogass össze pár ruhát amiben kényelmesen érzitek magatokat és illik a leendő képek stílusához. Mi már voltunk tavaly laza, könnyed ruhában is fotózáson, most viszont kicsit ünnepibbre fogtuk a figurát. A lényeg hogy a kiválogatott ruhák passzoljanak egymáshoz és a tervezett háttérhez. Kerüld a sok mintát, a harsány, egymást ütő színeket, mert itt most a családod és nem a ruhák, a díszlet lesz a lényeg. Ugyanakkor a harmonikus és stílusos ruhák emelik a fotók  szépségét. Itt sem érdemes elszállni, teljesen jók lesznek az egyszerű de elegánsabb ruhák, így legalább többször lesz rajtunk. Természetesen turkálókba is érdemes elmenni! A mostani képeken kislányom meseszép ruhája például egy 800 Ft-ért szerzett angol használt ruha.

fotózás 2.

Ne vidd túlzásba a háttért és a díszletet! Amióta van blue box technika szinte bármilyen hátteret tudnak a modellek mögé varázsolni, de a fotóstúdiók is elképesztő mennyiségű háttérrel és díszlettel rendelkeznek. Ahogy a ruháknál, a fotózás környezeténél is az lesz a lényeg, hogy inkább kiemelje a szereplőket és ne elnyomja őket. Így próbálj kevés de ízléses, színben, hangulatban a képekhez illő tárgyakat, bútorokat választani.

Készülj fel mindenre! Kb, mint egy hétvégi utazásnál: nagy sporttáskába viszed majd gondosan elpakolva a kivasalt összeválogatott  ruhákat, cipőket, kiegészítőket, uzsonnát, innivalót, pelenkát, pótharisnyát, stb. Lehet dugó, persze még hétvégén is, nehéz lesz parkolni, rossz lehet az idő, mi például ónos esőben mentünk. De egy biztos: bárhogy lesz, úgy lesz a jó! Én fodrászhoz sem jutottam el, de végül is mindegy, úgy is copfban hordom mindig a hajam, a sminkem magam készítettem, a körömlakk száradását nem bírtam kivárni, belenyúltam, így kénytelen voltam lemosni és már nem volt időm újrafesteni…

A gyerekeknél pedig mindent be kell majd vetni! A 9 éves Ábel már teljesen jó fej és fotózásra alkalmas volt, de a két éves Borát minden érdekelte, fel-alá rohangált, mindig az a játék, díszlet érdekelte, ami pont nem volt a helyszínre készítve. Ha őt akartuk fotózni szopta az ujját vagy a hátát mutatta, esetleg elszaladt. Ha nem ő volt soron, akkor persze berohant a képbe.

fotózás 1.

Végül eszméletlen hangeffektek, ugrálások, bohóckodások bevetésével és a 2 évesek miden kihívását mosolyogva és kedvesen elviselő nagyon ügyes fotós és asszisztense segítségével csodás fényképek készültek! 

ZEN_5052

 

ZEN_5083

 

ZEN_5044

 

ZEN_5016

 Helyszín és műtermi képek  Boudo Art Gyermek fotó stúdió.

Megszakadni ciki – a gurulós bevásárlótáska menő!

Minden héten járok a piacra zöldségért, gyümölcsért, friss húsért, így sok és nehéz csomagot kell elcipelnem az autóig. Eddig a babakocsira pakoltam, akasztottam a súlyos táskákat, de most, hogy megint egyedül vásárolok, kezdtem megszakadni.

Az autóhoz csomagonként többször fordulni nincs kedvem és gerincsérvet sem szeretnék kapni, így elhatároztam, hogy veszek egy kis gurulós bevásárlótáskát. Na persze nem valami ódivatú bevásárlókocsira gondoltam, ami mindenkinek az eszébe jutna. Hanem egy szép, modern változatra, ugyanis ma már nem csak a 80 éves nénikékre gondolnak a táskatervezők.

Rolser-lifestyle-350

image_output

23323_2

Képek forrása: essentialingredient, tripleclicks

Így cserélj ruhatárat egyszerűen és olcsón! – Gardrób Közösségi Ruhavásár

Van olyan kabátom, amit már tíz éve viselek, mert egyszerűen imádom és még most is jó állapotban van. Viszont nekem is rejtőzik otthon számos olyan szoknya, nadrág, felső, amit valamiért megvettem, aztán pár alaklom után már nem hordtam többet…

ikea vállfa
Hogy miért, magam sem tudom, pedig szépek, jók, de valahogy nem nőttek a szívemhez, nem érzem bennük jól magam. Hónapokig teszem ide-oda, vállfára, fiókba, dobozba őket, aztán rájövök, hogy ezeket sohasem fogom már felvenni .

Ezzel a problémával szembesültek a Gardrób Közösségi Ruhavásár megálmodói is, akik egy hirtelen gondolattól vezérelve kitalálták a ruhavásárt. Az ötlet egészen egyszerű: Mi visszük a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, Ők adják a helyszínt és a közösséget.

gardrób 1

A Gardrób annyira sikeres lett, hogy fél évvel az ötlet megszületése után a rendszeresen megszervezett rendezvény Budapest egyik fontos, közösségi megmozdulása lett.

Itt ugyanis minden esély meg van arra, hogy a nem hordott ruháinkon továbbadjunk és a felszabadult gardróbhelyekre új szerzeményeink kerüljenek.

gardrób 3

Ha részt veszel  a Gardrób Közösségi Ruhavásáron, akkor nem csak a Földet kíméled meg az új ruhák gyártásának negatív hatásaitól, de még a rászorulókon is segíthetsz, hiszen az árusok által otthagyott ruhákat a szervezők hátrányos helyzetű embereket felkaroló alapítványoknak ajánlják fel.

A következő vásár május 24-én 11h és 17h között lesz a Central Passage-ban (Király utca 8.).

gardrób 2.

Zsuzsival együtt most először mi is árusítunk majd! Gyertek!

Forrás: Gardrób Közösségi Vásár

Tavaszi ruhavarázs – Környezettudatos gyerekdivat

Annyira szeretem az újrahasznosított mesék, azaz  a REmese  megálmodóinak munkáit. Különlegesen szép, egyedi, mindemellett újrahasznosított anyagól készült gyerekruhák, melyeket a magyar népmesék ihletnek. A REmesénél most épp Kürti Andrea meseruháival köszöntik a tavaszt:

remese 1.

Fotó: Sárkány Krisztián, Díszlet: Krisztina Czár, Modellek: Anna és Flóra

remese 3.

Design & art directing: REmese by Szegedi Torella, Fotó: Sárkány Krisztián, Deco: Krisztina Czár, Model: Zsuzska

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!