Anyawellness

Balkonkertészet egyszerűen

Kertészkedni  nagyon jó és ami a legjobb, hogy kert nélkül is lehet! Igazából még csak erkélyre sincs szükség, hiszen egy ablakpárkányon, virágosládából is nőhetnek koktélparadicsomok, különleges salátafajták, eper vagy illatos fűszernövények. Az ültetés után nem is kell más csak egy kis napfény és locsolás, majd egész nyáron élvezhetjük a saját növényeink terméseit. Nekem az erkélyen sorakoznak a kis neveltjeim.

Három tő tépő saláta:

balkon 5

Egy adag mángoldot pont ma szüreteltem:

balkon 1

A koktélparadicsomra még várni kell, de a palánta már szépen növekszik:

balkon 2

Vannak még fűszernövényeim: menta, citromfű, kakukkfű, rozmaring:

balkon 4

Idén lila és hagyományos zöld bazsalikomot is ültettem:

balkon 0.1

És megérett az első eperszem is:

eper 001

Az igazi veteményes kertészkedés már más terep, viszont ott  még nagyobb és bőségesebb a választék. Erről majd Andi barátnőm beszámolójában olvashattok!

A mángold

Menta az erkélyről

Egy cserép ALOE mindig jól jön

Az aloe vera napjaink egyik felkapott, csodaszerként emlegetett növénye. Készül belőle krém, tabletta, folyadék, sőt már aloe vera darabkákat tartalmazó üdítőt is kortyolhatunk. De a legegyszerűbb és a legolcsóbb, ha egy kis cserépbe tartunk egyet otthon.

aloe 2.

Múlt héten a vasalóval elég rendesen megégettem egy csíkban az alkarom.  A hideg vizes lemosás után – gondoltam most legalább kipróbálom – a fürdőszobánkban növekvő aloe vera egyik leveléből kipréselt zselés anyaggal kezdtem kezelni a sérülést (konkrétan letéptem az egyik lándzsás levelét, kikapartam a belsejét és a sebre kentem). A fájdalmat tényleg jól csillapította és a kezdetben ronda sebem is szépen gyógyul tőle.

aloe vera2

Ez a tudás persze nem új keletű, hiszen már az ókorban is tudták, hogy az aloe nemzetség legtöbb tagjának húsos, lédús leveleiből nyerhető nedv felgyorsítja a bőr sérüléseinek regenerációját, különösen az égési sérülések gyógyulási idejét rövidítve le – tehát elsősorban külsőleg jó alkalmazni.

A növénynek emellett fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak.

Szóval jó, ha mindig van otthon egy kis aloe, legalább egy cserépben.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!