Anyawellness

Eper és spárga – Májusi ízkavalkád

Végre, végre, végre itt vannak a friss zöldségek, gyümölcsök. Máris a két legelső primőrt hoztam össze a konyhában: a spárgát és a szabad földön termett, ízletes, magyar epret. A receptötlet Sari Naspolyakonyhájából származik. Én csak kicsit módosítottam rajta, elhagyva az újkrumplit belőle. Aki a tartalmasabb változatot szeretné kattintson IDE Sarihoz.

Ez pedig az én verzióm. Diétázó, fogyókúrázó sorstársaim biztos imádni fogják a fantasztikus, élettel teli, friss ízek és persze az alacsony kalória és szénhidráttartalma miatt!

spárga

Hozzávalók 2 adaghoz:

– 1 csomag zöld spárga

– fél kiló magyar eper

– 4 vékony szelet füstölt nyers sonka

– zöld saláta

– frissen őrölt bors

– olívaolaj

– tökmagolaj

A sonkát az olívaolajon serpenyőben gyorsan megsütöttem, kivettem majd ebben a serpenyőben kevés víz hozzáadásával megpároltam a spárgát. Közben megmostam az epret, feldaraboltam, tányérokra tettem. Mellé került a zöld saláta, amit meglocsoltam tökmagolajjal és a sonka. A puha spárgát végül megborsoztam kész.

Spárgát a konyhába

Friss, magyar eper a piacról

A leggyorsabb karácsonyi desszert – Gesztenyegolyók egészségesen

Ha nincs kedved órákig desszerteket sütni, úgy, hogy utána romokban áll a konyhád, de szeretnél valamilyen különleges és egészséges édességet enni Karácsonykor, akkor készíts gesztenyegolyókat. A hozzávalóknak köszönhetően igazi téli ízvilágú, ugyanakkor tej, glutén és hizlaló cukor nélküli finomságot fogsz tudni készíteni pár perc alatt.

ruhák, gesztenyegolyó 010

Hozzávalók:

-2 doboz natúr  darált gesztenye (ott lehet a hipermarketekben megtalálni, ahol a gesztenyepüréket, de ellentétben azokkal ebben nincs hozzáadott aroma, cukor, laktóz stb)

– 1 csapott evőkanál gyümölcscukor vagy eritrit vagy nyírfacukor

– natúr kakaópor

– darált dió

Keverd össze a gesztenyét a cukorral, majd vizes kézzel gyúrj belőle golyókat. Utána száraz kézzel vagy a kakaóporba, vagy a dióban forgasd meg őket. Tálalásig tedd hűtőszekrénybe. Ennyi.

Édességvágy gyötör? Készíts fitt muffint!

Minél hidegebb az időjárás és minél hamarabb sötétedik, szervezetünk annál inkább kívánja a szénhidrát és kalóriadús ételeket, mi több édességeket. Ösztönösen növesztenénk a minket körülölelő és melegítő zsírpárnákat. Márpedig, ha nem akarsz tavasszal plusz tíz kilóval többet nyomni, kerüld a lisztből készült és cukorral édesített édességeket. Helyette süss magadnak pár fitt muffint. Jelen esetben egy cukor, glutén és tejmentes, teljesen természetes és egészséges összetevőkből álló, egyben paleo édességed lesz.

muffin 1.

Hozzávalók 12 darab normál méretű muffinhoz:

–  3 nagyon érett banán, hogy kellőképp édesítsen

– 150 g mandula

– 150 g dió

– 2 tojás

– 30 g kókuszolaj

– 3 evőkanál citromlé

– 1 teáskanál szódabikarbóna

– 1 teáskanál fahéj

A banánokat botmixerrel pépesítsd, a mandulát és a diót aprítógéppel aprítsd teljesen lisztszerűre, majd minden hozzávalót keverj össze. Tedd muffin formákba és 170 fokon süsd 15-20 percig, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy jól átsültek-e.

Tehetsz bele apró kockákra vágott almát, körtét vagy ha megsült díszítsd a tetejét cukormentes lekvárral, egy-egy szem dióval. Édességvágy rohamok esetén lelkiismeret furdalás nélkül dőzsölhetsz velük.

Rozmaringos házi májkrém könnyen és gyorsan

Olcsóbb, egészségesebb, finomabb, mint a bolti, egyszerű vacsorának tökéletes! Néha rám tör a vágy, hogy májat egyek, pedig sohasem szerettem igazán. Valószínűleg a magas vastartalma miatt kívánom, hiszen mindig a vérszegénység határán szédelgek, terhesen pedig egyenesen a nagyon-nagyon vérszegény kategóriába tartoztam. A héten is rám tört egy ilyen roham, ezért 15 perc alatt összedobtam egy kis házi májkrémet estére.

Érdemes annyit készíteni, amennyi elfogy, mivel semmilyen adalékanyag, nitrites pácsó… vagy egyéb tartósítószer nem kerül majd bele!

Tej-, glutén,- és tojásmentes, na és persze paleo!

majkrem

Hozzávaló 2 adagra:

– 4 csirkemáj

– 4 evőkanál zsiradék (én kókuszolajból készítettem, NINCS kókusz íze!)

– 1 fej vöröshagyma

– friss rozmaring

– 2 evőkanál mustár

– só, bors

A felforrósított zsiradékon dinszteld meg a hagymát, majd dobd rá a csirkemájakat és pirítsd át jól. Ha kész tedd hozzá a friss rozmaringot, a mustárt, a sót és a borsot és botmixerrel pépesítsd.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!