Anyawellness

Fuss babakocsival! – Szavazz, hogy a szuper mamik nyerjék meg a versenyt!

A fuss babakocsival mozgalom, versenyben van a Coca Cola testébresztő címért. Kérünk benneteket, ha Ti is motiválónak és fontosnak tartjátok a szülés utáni sportolást, egészséges életmódot, akkor szavazzatok Nyári Fruzsinára a mozgalom vezetőjére, hogy tovább tudja fejleszteni és népszerűsíteni a Fuss Babakocsival Egyesületet.

Szavazni ITT tudtok!

Évi

Hogy miért fantasztikus élmény gyerekekkel futni azt elmesélik a kampányban résztvevő anyukák:

FUSS BABAKOCSIVAL KAMPÁNY

Fotó: Gergely Zakany Photography

 

Fél lábon a 40 fokban – Ismerd meg a Bikram jógát!

Sohasem gondoltam volna hogy így meg tudok izzadni, hogy valójában alig bírok fél lábon állni, hogy két légzőgyakorlat után úgy kitágul a tüdőm, hogy teljesen másképp kapom majd a levegőt, hogy az évek óta teljesen merev vállaim ilyen lazák is tudnak lenni és hogy olyan helyeken is lehet izomlázam, ahol nem is gondoltam volna, hogy vannak még izmok.

bikram 1.

Arról nem is beszélve, hogy egy intenzív izzadásnak köszönhetően ilyen remekül fel tud frissülni a bőröm és annyira feltöltődöm energiával, hogy a vacsoráról is könnyedén lemondok. Mindez 90 perc bikram jógának köszönhető.

Ha a környékünkön valami új sportolási lehetőség adódik, nekem ellenállhatatlan vágyam, hogy menjek és kipróbáljam, hiszen értünk van: azért hogy jobban érezzük magunkat, egészségesebbek legyünk. Így lettünk rendszeres úszók és úszóiskolások a nemrég épült kerületi uszodában, aktív futók a 4 éve kialakított futópályán a helyi parkban, most pedig egy elegáns és fantasztikus hangulatú Bikram jóga club nyílt felénk. Hónapok óta tervezem, így most végre eljutottam a 40 fokba jógázni. És eszméletlenül jól éreztem magam! 

A Bikram jóga 26 gyakorlatból és két légzőgyakorlatból áll, amit egy 40 C-ra felfűtött teremben végeznek. A gyakorlatok egymásra épülnek, így minden gyakorlat felkészíti a testet a következőre. Ez a speciális sorozat erősíti a testet, ugyanakkor rugalmassá is teszi azt. 

bikram 2.

Átmozgatja az izmokat, ízületeket, belső szerveket, friss, oxigéndús vért juttat el minden sejthez. Megfiatalítja a gerincet, erősíti az immunrendszert. Melegben a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Könnyebben csavarodik, nyúlik, ugyanakkor kisebb a sérülés kockázata.

A Bikram jóga gyakorlása közben méreganyagok távoznak a szervezet mirigyeiből, szerveiből. Javul a vérkeringés, nő a tüdő kapacitása, jobban működik a légzőrendszer. Izzadáskor a méreganyagok a bőrön keresztül távoznak a szervezetből, a bőr rugalmasabbá, simábbá válik, csökken a cellulitisz.

A Bikram jógát bárki, bármikor elkezdheti! Mindenki a saját erejéhez, képességeihez mérten gyakorol, a saját ütemében fejlődik. 

Úgy látom nekem van hova fejlődnöm, ráadásul a múlt héten olyan jól éreztem magam, hogy alig várom, hogy este elrendezzem a gyerekeket és indulhassak újra jógázni a melegbe!

Forrás: Bikram Jóga Szentmihály

Képek forrása: mindbodygreen, modernhepburn 

Amiért jó az uszodában

Mi kell az élvezetes futáshoz

 

Terjed a plank őrület – Te se maradj ki!

Új fitnesz divat van kialakulóban (a napokban két plank csoportba is kaptam meghívást, köszi csajok!). Nincs is jobb és hasznosabb, mint ezekbe belevágni, főleg hogy most egy egyszerű,  extra gyors, ugyanakkor rendkívül hatásos gyakorlatsorról van szó! 

Perfect Plank

A plank – magyarul deszka póz –  jól megdolgoztatja a törzsizmokat, az alsó hátizmokat, az egész hasizomzatot, a csípő– és nem utolsó sorban a fenék izmait. Vedd fel a fekvőtámasz helyzetet és támaszkodj az alkarjaidon és a lábujjaidon 30-60mp-ig. 

A hasad végig legyen behúzva, ne lógjon a csípőd és lélegezz egyenletesen!

Ha naponta már negyven másodpercig kitartod a pózt, máris sokat tettél izmaidért. Sportos anyukák a gyerekeiket is bevethetik! 

plank

De az egyik, majd a másik láb megemelésével vagy a könyök óvatos mozgatásával is nehezíthetsz a gyakorlaton!

 

Képek forrása: wenatcheefitnessblog, pinterest

Na, hol van a legtöbb szuper csaj? – Iron Girl Budapest 2014.

Hát persze, hogy Budapesten, hiszen csaknem ezren futottuk le a 10km-es Iron Girl versenyt. Ezzel minden eddigi európai rekordot megdöntöttünk!!! Futottak fiatal lányok, sportos nők, belevaló anyukák, voltak akik még babakocsival is!, de még pár szuper nagymama is futócipőt húzott! És igen megcsináltuk és fantasztikus volt!

irongirlimage3 (1)

Ráadásul a verseny újabb és újabb lendületet ad ahhoz, hogy menjünk és mozogjunk, mert megéri korán felkelni vagy este nem a tévé elé lerogyni, hanem sportolni!

És ami hihetetlen, hogy a hangulat úgy motivált, hogy nem hogy 80 perc alatt, hanem egyenesen egy órán belül (55 perc 47 másodperc alatt) értem célba, mert nagyon, nagyon jó volt ennyi erős nő között futni!

Inspiráló volt egy ilyen rendkívüli színvonalú és ilyen profizmussal megszervezett versenyen ott lenni. Ahol a szervezők szívvel lélekkel tesznek meg mindent értünk, versenyzőkért és ahol a lelkes közönség egyformán és teljes erőbedobással drukkol minden versenyzőknek, és ahol az utolsó befutót is hősként ünneplik. Jövőre újra Iron Girl, gyertek!!!!

iron kids, iron girl, pisi 043

Délelőtt különben a gyerekeké volt a főszerep, így nekem is lett egy Iron Kid-em:))):

DSC_0230

Főpróba, lefutottam életem első 10 km-ét

Te is lehetsz Iron Girl

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!