Anyawellness

Az igazi feltöltődés – Csodálatos falusi vendégház Kékkúton

Engem sokszor az agyvérzést kerülget attól amit látok, amikor kiadó nyaralók képét nézegetem az interneten, kutatva a megfelelő családi nyaralás helyszíne után. Legszívesebben sikítanék, ha egy kedves, Balaton parti nyaralóban vagy akár egy nádfedeles parasztházban (!) meglátom a berendezést: delfines (!), naplementés kép a falon, narancssárga konyhabútor, piros retró műbőr kanapé, szedett-vedett, ízléstelenül elhelyezett ronda bútorok… Tisztelet a kivételnek! Nem, nem megfizethetetlen pénz kérdése lenne (ez sem…). Egyszerű, ízlésesen berendezett nyaralót keresek, reális áron.

Ami mellesleg nem ragad a kosztól….Tisztelet a kivételnek! A wc normális kitakarítása, a 20 éves penészes zuhanyfüggöny lecserélése és egy új mosogatószivacs kikészítése biztos nem verné földhöz a kiadó ház tulajdonosát….

Már pedig én ha felkerekedek egy férjjel, két gyerekkel, három biciklivel, biciklis gyereküléssel, bukósisakokkal, babakocsival, labdákkal, homokozókészlettel, játékokkal, egy halom ruhával, gluténmentes élelmiszerekkel és különben is a fél háztartással, akkor nem kívánok még fél napig sterilizálni és takarítani a beköltözés előtt, nem akarok műszálas ágyneműben aludni és nem akarom ízléstelen, tíz éves viaszos vásznon terítőről enni a reggelit, a kosztól ragadó, szocializmusból megmaradt bútorok között.  Akkor inkább nem megyek sehova, mert nekem ez így nem kikapcsolódás és egyáltalán nem feltöltődés.

Szóval tavasszal nekiálltam megfizethető (SZÉP kártyát is elfogadó), ízléses, kiadó házat keresni a Balaton-felvidéken. Ahol a napsütéses meleg  időben csak lemegyünk a Balatonhoz strandolni, kevésbé meleg idő esetén kirándulunk, biciklizünk.

És végül megtaláltam a Révfülöphöz közeli a bájos kis falut, a Káli medencében fekvő Kékkútat és a szép, igényesen, stílusosan épített és berendezett, patyolat tisztaságú, baba és gyerekbarát Oszter házat, ahol ki is vettük a legnagyobb két szobás házrészt.

Gyönyörű, ápolt levendulás nagy kerttel, diófával, hintával, magaslessel, csodálatos kilátással a Káli medence lankáira.

A diófa alatt vacsoráztunk, a falu határába bicikliztünk a kecskesajtért, a szomszéd falu pincéjébe a borért, teheneket, szürke marhákat láttunk a réten, gyík napozott a kertünkben.

Kékkút 002

Engem annyira lenyűgözött a ház, a kert, a táj, az ízek, az illatok, hogy még a birtok infraszaunájáról is megfeledkeztem (pedig nagy szaunarajongó vagyok) és inkább a diófa alatt fröccsözgettünk esténként. Senki sem akart hazajönni! Teljesen beleszerettünk!

Vendéglátással foglalkozni, feltöltődést, kikapcsolódást, igazi nyaralást, a pihenés élményét nyújtani így érdemes, példaértékű! Szeretettel köszönjük és jó szívvel ajánljuk a kékkúti Oszter házat mindenkinek!

A mi házrészünk:

tapolca oszter ház 010

Az étkezőrész, háttérben a gyerekek szobája:

Oszter 1

Hálószoba:

oszter 2

Fürdőszoba hajszárítóval, akadálymentesített! zuhanyzóval, wc-vel (és még volt egy külön wc is, kisgyerekesek tudják milyen hasznos dolog is ez):

oszter 3

Gyönyörűséges konyha minden igényt kielégítő gépekkel, eszközökkel, étkészletekkel, tányérokkal, fazekakkal, szendvicssütővel, botmixerrel (!), kávé és teafőzővel, sőt még vasaló is volt!

oszter 4

Diófa és kút, hátul a nyári konyha kemencével, grillezési lehetőséggel, kinti fedett étkezővel:

oszter 6

Esőben is gyönyörű:

eső, kecskesajt, bicikli 009

 

eső, kecskesajt, bicikli 002

Eső után, kecskesajtbeszerzés előtt:

eső, kecskesajt, bicikli 014

Gyönyörű részletek:

oszter5.

Kékkút 004

 

Kékkút 005

 

Képek forrása: 3, 4, 5, 6, 7, 11: Oszter-ház galéria, többi saját

 

 

Álomszép nemzeti parkok Magyarországon

Gyönyörű vidékek látványáért, felejthetetlen természeti kincsekért nem kell távoli tájakra utazni. Magyarországon tíz nemzeti park vár ránk! A most bemutatott két és fél perces kisfilmben csodálatos képsorokon keresztül ismerhetjük meg természetvédelmi területeinket.

 nemzeti park

A film annak a kampánynak a részeként készült, amelynek a célja az, hogy egységes arculatot adjon valamennyi parknak, és újszerűen mutassa be őket – annak érdekében, hogy felfigyeljünk ezekre a nemzeti értékeinkre is.

A kisfilmet a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet megbízásából a Young & Partners és a 235 Productions készítette, rendezője Juhász Péter. Hamarosan 10 önálló kisfilmet is publikálni fognak, melyek külön-külön mutatják be az egyes nemzeti parkokat.

 

Mi idén nyáron a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot választottuk, így már nagyon várjuk a nyaralást :)))!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Forrás: Turizmus Online

Babakocsival a 4-es metrón

Nem csak a gyerekek fogják élvezni az utazást a 4-es metrón, hanem a babakocsikat toló szülők is, ugyanis végre egy tömegközlekedési eszköz Budapesten, ami teljes egészében akadálymentesített. Az új metró modern, tágas, fényes, mindemellett barátságos és emberi.

M 4 4.

Buszon, metrón, villamoson utazni gyerekekkel óriási kaland, hiszen nagyon szeretik a kicsik a járműveket. Izgalmas, mozog, fényes, hangos, érdekes. Sokszor gyorsabb, olcsóbb és persze környezetkímélőbb utazási forma mintha autóznánk.

alstom-metro

Épp ezért lesz nagyon, nagyon jó, ha egyre több járművet fognak tudni, kismamák, babakocsis anyukák, kerekesszékesek és idősek kényelmesen használni.

Én akkor szembesültem az első tömegközlekedési akadállyal, amikor Ábellel voltam terhes. Akkor a szentendrei HÉV vonalán dolgoztam és mivel ott a peronról a HÉVre csak jó nagy lépéssel lehet felmászni, egy idő után-  hogy ne rúgjam meg a térdemmel a hasamba növekedő kisbabám – sajátságos oldalazó technikával tudtam  csak felkapaszkodni a járműre. Ekkor kezdtem el kapiskálni, hogy babakocsival sem lesz könnyű az élet, sőt…

Azon kevésbé szerencsések, akik az Örs vezér terénél nem a metró oldalára születtek kénytelenek az aluljárót használni. Ebben az esetben körülbelül 30-40 lépcső le, azután fel. Mindez egy legalább 10 kilós, széles babakocsival, benne egy izgő-mozgó 6-8-12 kg-os gyerekkel, pelenkázótáskával. Először extrém sportként gondoltam az aluljáróátkelésre, de mivel egy idő után az egyik térdem (amelyiken a babakocsit tartottam) elkezdett fájni és a cipelő oldalam sokszor kék-zöld foltos lett feladtam.

Ha nem akarok belerokkanni a babakocsicipelésbe, akkor két lehetőségem marad: vagy elkezdek keresgélni egy éppen, ráérő és készséges, pont nem rohanó embert, hogy segítsen felvinni a babakocsit, vagy legalább 8 percet sétálok a metrótól teljesen ellenkező irányba, ahol (hosszas zöldre várás után) át tudok menni egy 4 sávos utat átszelő zebrán, majd a bevásárlóközpont mellet egy újabb 8 perc alatt és egy újabb felszíni lámpás kereszteződásnél átmegyek a metróhoz. Mindez minimum negyed órás kerülővel…

Ha mondjuk Budára megyünk, a Széll Kálmán téren ismét egy jó nagy sétával, lépcsőzés nélkül megúszhatom (itt mondjuk a villamossíneken és az igazán magas járdaperemeken kell átverekedni magunkat), de ha az Astoriánál szállunk le, akkor esélyem sincs az aluljáróból babakocsi cipelés nélkül kijutni. Ez mondjuk nem csak azért rossz, mert megszakad az ember, hanem igencsak balesetveszélyes is. Gondolom nem kell elmagyarázni, milyen, ha egy 20-25 kilós imbolygó babakocsival egy anyuka félrelép egy lépcsőt…

Babakocsival mozgólépcsőzni pár technikai fogás elsajátítása után könnyen lehet, mégis a lift a legideálisabb és egyben legbiztonságosabb választás.

M 4 2.

Az új 4-es metrón pedig mindenhol van lift (több is!), így nem csak a babakocsisok, de a kerekesszékesek is könnyedén tudnak vele utazni!

A próbaüzem alatt eléggé sietősek voltak a szerelvények, sokan is voltunk, a leszálló tömeg miatt az utolsó pillanatban szálltunk fel, így egyszer majdnem rám csukták az ajtót, de reméljük ebbe is hamar belejönnek majd!

A Cafeblogról különben másik két blogger anyukával (rejtelmek.cafeblog.hu és noitestkultura.cafeblog.hu ) teszteltük a metrót.

Nekünk tetszik!

M 4 1

Videó a babakocsis metrótesztelésről a Nők Lapja Cafén: ITT

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!