Igazi téli csemege a sült gesztenye, amit otthon is könnyen elkészíthetünk. Ha ezt nassolunk egészséges növényi rostokat viszünk be a szervezetünkbe. A szelídgesztenyében leginkább C-vitamin van, de tartalmaz még E- és B1-, B2- és B6-vitamint, némi niacint és pantoténsavat. Az ásványi anyagok közül sok kálium, foszfor, kalcium, magnézium, a nyomelemek közül vas, cink, mangán és réz található meg benne jelentősebb mennyiségben.
Így készítsd:
– A gesztenyéket érdemes átmosni, majd a gömbölyű felüknél éles késsel keresztbe kell metszeni a héjukat.
– 3-4 óra áztatás után mehetnek is a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a 220 fokos sütőbe.
-Alufólia alatt 10-15 percig, majd alufólia nélkül 6-8 percig kell sütni. Akkor kész, ha felpöndörödik a héja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: