Anyawellness

Zabkeksz

Ha az alábbi natúr recept alapján készítünk zabkekszet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz a kekszünkben feleslegesen cukor és zsír, mint a bolti változatban…. , cukor helyett egészséges mézet, sok rostot és értékes tápanyagokat vihetünk  be vele a szervezetünkbe. Ezt nyugodt szívvel adhatjuk gyerekeink kezébe is.

keksz 2

Hozzávalók:

–  200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

–  200 g aprított zabpehely

– 140 g olvasztott kókuszolaj

– tíz evőkanál méz

– 2 tojás

– 1 zacskó sütőpor

– 100 g darált dió

– hat evőkanál kakaópor

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Ezt követően nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra és formázóval szaggassunk belőle kekszeket. 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Nem szabad tovább a sütőben tartani, mert hamar odaég. Ha kihűlt tegyük őket fémdobozba.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!