Ha az alábbi natúr recept alapján készítünk zabkekszet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz a kekszünkben feleslegesen cukor és zsír, mint a bolti változatban…. , cukor helyett egészséges mézet, sok rostot és értékes tápanyagokat vihetünk be vele a szervezetünkbe. Ezt nyugodt szívvel adhatjuk gyerekeink kezébe is.
Hozzávalók:
– 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
– 200 g aprított zabpehely
– 140 g olvasztott kókuszolaj
– tíz evőkanál méz
– 2 tojás
– 1 zacskó sütőpor
– 100 g darált dió
– hat evőkanál kakaópor
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Ezt követően nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra és formázóval szaggassunk belőle kekszeket. 180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Nem szabad tovább a sütőben tartani, mert hamar odaég. Ha kihűlt tegyük őket fémdobozba.
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: