Anyawellness

Téli vacsora sült zöldségekből

Ha könnyed, mégis laktató, ízekben gazdag és egyben olcsó meleg vacsorára vágysz, hazai télálló zöldségekből most könnyen elkészítheted. Nálunk a hűtőben volt két régebbi cékla a piacról és pár darab – egy őstermelő bácsi kertjéből származó – csicsóka. Ma Borával vettünk hozzá szép vékony szál répákat és egy illatos zellert. Hogy fokozzam az ízkavalkádot választottunk még hozzá egy kis sós krémsajtot (a bocis boltból) és hazai fóliasátor alatt nőtt rukkolát, hogy valami zöld is legyen.

téli sült zöldségek

Hozzávalók kb. 2 adaghoz:

–  8 szál sárgarépa

–  2 cékla

– 4 csicsóka

– 1 közepes fej zellergumó

– 1 lilahagyma

– pár gerezd fokhagyma

– 2 evőkanál olívaolaj

A zöldségeket tisztítás után felkockáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Sózni nem érdemes mert a krémsajt a tetején úgyis sós lesz, egy kis bors azonban mehet rá. Meglocsoltam az olívaolajjal és kb 200 fokon szépen megsütöttem. Időnként locsolgattam a saját levével. A kész zöldségekből egy kevés ment Bora bébiételébe, a többi a tányérokra került. Ezután nagy lyukú reszelőn ráreszeltem a sós krémsajtot és mellé tettem a rukkolát. Egyszerűen mennyei!

Welcome csicsóka

Télen (is) cékla

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!