Ez a torta nem csak finom, friss, habos, tavaszi és könnyed, de tej, glutén és cukormentes is. Mindezek mellett még a nyers ételek szerelmeseinek is megfelelő, hiszen sok friss alapanyagból, sütés nélkül készül.
Hozzávalók:
az alaphoz:
100g mandula
100g dió
200g aszalt füge
az eperhabhoz:
200g eper
50g méz vagy bármilyen más természetes édesítő (nyírfacukor, eritrit)
2 dl mandulatejszín (bioboltokban kapható, de akinél nem fontos a tejmentesség hagyományos tejszínből is készítheti)
2 evőkanál zselatin
Ha az aszalt füge nagyon kemény mosd meg és áztasd 10 percig langyos vízben. Ezután a fügét, a diót és a mandulát aprítsd össze az aprítógépben. Így fog kinézni:
Egy-két kanál víz hozzáadásával és vizes kézzel nyomogasd bele egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába. Ha kész, vedd le a tortaforma szélét és óvatosan told át a tortaalapot egy tálra.
Az eperhabhoz turmixold össze az epret a mézzel. A zselatint hat kanál langyos vízben kezd el melegíteni és kavargatni. Közben készíts habot a mandulatejszínből vagy a tejszínből. Ha a zselatin feloldódott keverd össze jól az eperturmixxal és a habbal.
Béleld ki folpackkal a tortaformát és öntsd bele az eperhabot. Tedd a hűtőbe legalább három órára. Ennyi idő alatt szépen megdermed és a kapcsos tortaforma szélének eltávolítása után könnyedén rá tudod borítani a tortalapra. Húzd le a tetejéről a folpackot és díszítsd egész eperszemekkel.
Ez egy olyan édesség amit lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz, hiszen nem hizlal, ráadásul az olajos magvaknak és a gyümölcsöknek köszönhető tele van rostokkal, nyomelemekkel és vitaminokkal!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: