Évek óta készítek sárgabaracklekvárt, de idén bevezettem egy újítást. Gyömbérrel dobtam fel a nagy klasszikust. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, csupán 4 evőkanál gyömbérport szórtam és kevertem a kész lekvárhoz, mielőtt az üvegekbe töltöttem volna. A végeredmény egy kis pikáns íz a megszokott sárgabarack zamat mellé.
Hozzávalók:
– 10 kg érett sárgabarack
– 1,5 kg gyümölcscukor (lassan felszívódó, egészséges cukorfajta, így cukorbetegek, diétázók, kismamák, gyerekek is ehetik)
– 4 evőkanál gyömbérpor
Az elkészítés menete pedig teljesen megegyezik a hagyományos recepttel, amit ITT olvashatsz el.
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: