Anyawellness

Áfonyás csokitorta – sütés nélkül!

Ez a torta kiállta a próbát! Egy teljesen hétköznapi ízléssel megáldott, semmilyen diétát, életmódtrendet nem követő, édesszájú, hagyományos ízvilágú ételeken élő, felnőtt férfinek is nagyon ízlett. Pedig olyan “extrém” összetevőkből készült, mint például az avokádó vagy a datolya, ugyanakkor egy gramm cukor vagy liszt sincs benne. Még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá és egy botmixer segítségével tíz perc alatt összeállíthatod! Arról nem is beszélve, hogy tej, glutén, sőt tojásmentes!

áfonytorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

150 g darált mandula

150 g darált dió

80g olvasztott kókuszzsír

8 szem aszalt datolya

2 evőkanál víz

A diót, a mandulát és a meleg vízzel megmosott, kimagozott datolyát aprítsd össze a botmixered aprító részével. Keverd hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a két evőkanál vizet majd gyúrd össze. Ezt a masszát lapítsd el egy kapcsos tortaforma aljára, majd tedd be a hűtőbe.

A csokikrémhez:

4 érett avokádó

1 nagyon érett banán

80 g kókuszvirágcukor vagy méz

50 g kakaópor

50 g olvasztott kókuszzsír

Ha az avokádó kemény, két-három napig hagyd szobahőmérsékleten, esetleg napos ablakpárkányon megpuhulni. Vékonyan hámozd meg, majd botmixer segítségével pépesítsd össze a banánnal. Keverd hozzá a többi hozzávalót és a krémet kend a torta alapjára. Tedd egy órára hűtőbe.

Ezt követően szedd le a tortaforma szélét és díszítsd a tetejét friss áfonyával.

Ha véletlenül maradna belőle tárold hűtőben, hogy a kókuszzsír szilárd maradjon, így a tortád is könnyen vágható, krémes állagú marad!

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!