Olcsóbb, egészségesebb, finomabb, mint a bolti, egyszerű vacsorának tökéletes! Néha rám tör a vágy, hogy májat egyek, pedig sohasem szerettem igazán. Valószínűleg a magas vastartalma miatt kívánom, hiszen mindig a vérszegénység határán szédelgek, terhesen pedig egyenesen a nagyon-nagyon vérszegény kategóriába tartoztam. A héten is rám tört egy ilyen roham, ezért 15 perc alatt összedobtam egy kis házi májkrémet estére.
Érdemes annyit készíteni, amennyi elfogy, mivel semmilyen adalékanyag, nitrites pácsó… vagy egyéb tartósítószer nem kerül majd bele!
Tej-, glutén,- és tojásmentes, na és persze paleo!
Hozzávaló 2 adagra:
– 4 csirkemáj
– 4 evőkanál zsiradék (én kókuszolajból készítettem, NINCS kókusz íze!)
– 1 fej vöröshagyma
– friss rozmaring
– 2 evőkanál mustár
– só, bors
A felforrósított zsiradékon dinszteld meg a hagymát, majd dobd rá a csirkemájakat és pirítsd át jól. Ha kész tedd hozzá a friss rozmaringot, a mustárt, a sót és a borsot és botmixerrel pépesítsd.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: