Anyawellness

Szilva, szilva, szilva

Most már mindenhol megérett, igazán édes, puha, hamvaskék és persze nagyon egészséges.  Itt az idő szilvát enni, fahéjas szilvás sütit sütni. Én már a szilvalakvárt is befőztem, mert imádom. Ráadásul még fogyókúrázni és immunrendszert erősíteni is lehet vele!

plums

A friss gyümölcsöt kevés cukor és sok nedvesség jellemzi. Mintegy 85% víz van benne, így jól oltja a szomjat.

100 gramm gyümölcs nagyjából 50 kalória energiát tartalmaz.

Szénhidráttartalma 10,3 g körüli.

A vitaminok közül sok  A-,  A-provitamin,  béta-karotin, illetve csaknem valamennyi B-vitamin, továbbá C-vitamin található benne.

A friss szilva rendkívül gazdag káliumban ugyanakkor fontos ásványi anyagai még a  kalcium, a foszfor és a magnézium, nyomeleme a cink. A kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében.

A növényi antioxidánsok közül flavonoidokat tartalmaz jelentősebb mennyiségben.

Mindezen anyagoknak köszönhetően javítja az immunrendszer ellenálló-képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

A szilva és az aszalt szilva az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcsünk.

Élettani hatásait tekintve igen fontos a  rosttartalma, ami jól megmozgatja a beleket, így ajánlható székrekedés ellen. Nem csak a bélből segít üríteni a salakanyagokat, hanem vizelethajtó tulajdonsága is ismert. Ennek köszönhető súlycsökkentő tulajdonsága, tehát napi 20 dkg friss szilva fogyasztásával még fogyókúrázhatsz is!

Kép forrása: wholisticwoman

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!