Anyawellness

Tök egyszerű sütőtökkrémleves – tej- és gluténmentesen

Imádom és teljesen egyszerű az elkészítése. A legnagyobb meló az egészben a tök megpucolása és felkockázása, utána már pikk-pakk elkészül, még csak különösebb főzőtudomány sem kell hozzá. Hűvösbe hajló őszi estéken remek választás!

sütőtökkrémleves

 

Hozzávalók:

– 1 közepes sütőtök

– 1 fej vöröshagyma

– 1 csipet gyömbér

– só

– bors

– fél deci mandulatej (nyugodtan elhagyható vagy tejszínre cserélhető, kicsit selymesebbé teszi a leves ízét)

– tökmagolaj vagy bármilyen más olaj

Dinszteld meg a hagymát egy kis olajon, tedd rá a kockákra vágott sütőtököt. Önts rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje és főzd benne puhára a tököt. Ha kész fűszerezd, majd botmixerrel pépesítsd krémleves állagúra. Ezt követően keverd hozzá a mandulatejet.

Miért egészséges a sütőtök?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!