Imádom és teljesen egyszerű az elkészítése. A legnagyobb meló az egészben a tök megpucolása és felkockázása, utána már pikk-pakk elkészül, még csak különösebb főzőtudomány sem kell hozzá. Hűvösbe hajló őszi estéken remek választás!
Hozzávalók:
– 1 közepes sütőtök
– 1 fej vöröshagyma
– 1 csipet gyömbér
– só
– bors
– fél deci mandulatej (nyugodtan elhagyható vagy tejszínre cserélhető, kicsit selymesebbé teszi a leves ízét)
– tökmagolaj vagy bármilyen más olaj
Dinszteld meg a hagymát egy kis olajon, tedd rá a kockákra vágott sütőtököt. Önts rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje és főzd benne puhára a tököt. Ha kész fűszerezd, majd botmixerrel pépesítsd krémleves állagúra. Ezt követően keverd hozzá a mandulatejet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: