Minél hidegebb az időjárás és minél hamarabb sötétedik, szervezetünk annál inkább kívánja a szénhidrát és kalóriadús ételeket, mi több édességeket. Ösztönösen növesztenénk a minket körülölelő és melegítő zsírpárnákat. Márpedig, ha nem akarsz tavasszal plusz tíz kilóval többet nyomni, kerüld a lisztből készült és cukorral édesített édességeket. Helyette süss magadnak pár fitt muffint. Jelen esetben egy cukor, glutén és tejmentes, teljesen természetes és egészséges összetevőkből álló, egyben paleo édességed lesz.
Hozzávalók 12 darab normál méretű muffinhoz:
– 3 nagyon érett banán, hogy kellőképp édesítsen
– 150 g mandula
– 150 g dió
– 2 tojás
– 30 g kókuszolaj
– 3 evőkanál citromlé
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál fahéj
A banánokat botmixerrel pépesítsd, a mandulát és a diót aprítógéppel aprítsd teljesen lisztszerűre, majd minden hozzávalót keverj össze. Tedd muffin formákba és 170 fokon süsd 15-20 percig, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy jól átsültek-e.
Tehetsz bele apró kockákra vágott almát, körtét vagy ha megsült díszítsd a tetejét cukormentes lekvárral, egy-egy szem dióval. Édességvágy rohamok esetén lelkiismeret furdalás nélkül dőzsölhetsz velük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: