Anyawellness

Eper és spárga – Májusi ízkavalkád

Végre, végre, végre itt vannak a friss zöldségek, gyümölcsök. Máris a két legelső primőrt hoztam össze a konyhában: a spárgát és a szabad földön termett, ízletes, magyar epret. A receptötlet Sari Naspolyakonyhájából származik. Én csak kicsit módosítottam rajta, elhagyva az újkrumplit belőle. Aki a tartalmasabb változatot szeretné kattintson IDE Sarihoz.

Ez pedig az én verzióm. Diétázó, fogyókúrázó sorstársaim biztos imádni fogják a fantasztikus, élettel teli, friss ízek és persze az alacsony kalória és szénhidráttartalma miatt!

spárga

Hozzávalók 2 adaghoz:

– 1 csomag zöld spárga

– fél kiló magyar eper

– 4 vékony szelet füstölt nyers sonka

– zöld saláta

– frissen őrölt bors

– olívaolaj

– tökmagolaj

A sonkát az olívaolajon serpenyőben gyorsan megsütöttem, kivettem majd ebben a serpenyőben kevés víz hozzáadásával megpároltam a spárgát. Közben megmostam az epret, feldaraboltam, tányérokra tettem. Mellé került a zöld saláta, amit meglocsoltam tökmagolajjal és a sonka. A puha spárgát végül megborsoztam kész.

Spárgát a konyhába

Friss, magyar eper a piacról

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!