Két hete vendégségbe vittünk a kedvenc sajtos-sós sütinkből, ami akkora siker lett, hogy Ábel megint szerette volna ha sütök. Végül is elég egyszerű a recept, akár hétköznap is elkészíthetjük és a másnapi uzsonnához is csomagolhatunk néhányat, feltéve ha nem felejtjük el sütés előtt egy órára berakni a hűtőbe.
Én persze sikeresen elfelejtettem, összegyúrás után a konyhaasztalon hagytam, mivel Bora új tudományával a hátról hasra fordulással voltunk elfoglalva. Végül vacsora után, miután formázhatóvá hűlt Ábellel elkészítettük. Míg sült a tészta barkóbáztunk. Én a Dóri húgomtól kapott szilikon edényfogóra gondoltam, konkrétan arra, ami olyan szép zölden virít a képen és amúgy imádom, mert remekül használható :).
Másnap Bora a járókában újra sikeresen megfordult, nem is egyszer:
aminek nagyon tud örülni:
a fogás pedig már legalább két hete megy és mint a felvétel tanúsítja egyre profibban 🙂
A sajtos-sós süti receptje pedig:
-100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
-200 g fehér liszt
-200 g vaj
-2 dl tejföl
– só
Mindent jól összegyúrunk, majd a tésztát egy órára a hűtőbe tesszük. Nyúltjuk téglalapokra vágjuk, sajttal megszórjuk 150-200 fokon megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: