Zöldség, így természetesen nagyon egészséges. Rengeteg rostot tartalmaz az alacsony szénhidráttartalom mellett. Különleges illóolajat, karotint, C- és E vitamint valamint ásványi sókat találhatunk még benne. Kiválóan eltartható, így a leghidegebb télben is ehetjük.
Persze mi sem nyersen rágcsáljuk itthon, hanem megpárolom és olívaolajon megpirítom, így szuper köret lesz belőle. Vagy nagyon finom sűrű mártásnak készítem rengeteg petrezselyemmel, amit a húsleves főtt húsával, párolt sárgarépával és karalábéval ehetünk vagy egyszerűen jó kis magvas kenyérre tehetünk téli estéken. Különlegesen finom íze van.
A mártáshoz a fehérrépát megpucolom és karikákra vágom majd olívaolajon megpirítom. Kevés vízzel puhára párolom, sózom, borsozom, botmixerrel pépesítem, majd tejföllel összekeverem, végül dugig rakom petrezselyemmel. Ilyen lesz:
Ez milyen jó ötlet! Ki fogom próbálni:)