Anyawellness

Baracklekvár lépésekben

Nem célom gasztrobloggá változni, de egyszerűen a nyári hónapok teljesen levesznek a lábamról és elveszek a friss ízek kavalkádjában. Nem csoda, hiszen sorra érik minden gyümölcs. Az eper után jött a cseresznye és a meggy, itt a málna és a ribizli és ma reggel a piacon már sárgabarackot is láttam. És én ilyenkor, már ötödik éve mindig baracklekvárt készítek. A 10kg-ból készült kontingens tavaszig kitart és nincs is jobb januárban, mint, elővenni egy üveget és felidézni vele a nyarat. Így idén is befőztem.

1.lépés: Piac: a sárgabarack kínálat felfedezése és feltérképezése, 10kg megszerzése, a barack autóig, majd emeletre cipeltetése. Biobolt: 1,5 kg gyümölcscukor megszerzése.

2. lépés: Otthon: Barackmosás, magozás, óriási fazékba dobálás. Gyümölcscukorral összekeverés:

baracklekvár 006

3. lépés: Kavargatás:

baracklekvár 009 jav

4. lépés: Forralás negyed óráig. Botmixerrel pépesítés.

5. lépés: Tiszta befőttes üvegekbe töltés.

baracklekvár 014

6. lépés: Száraz dunsztba tevés =meleg hely, ahol lassan hűlnek ki az üvegek (nálunk a vasalós kosár és meleg takarók végzik e nemes feladatot).

baracklekvár 017

Tényleg nem egy ördöngösség, ugyanakkor nagyon finom és egészséges, sőt mindenféle adalékok és tartósítószer nélkül is remekül eláll.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. edo says:

    Egy igazi hős vagy Réka! Kánikula és rotyogó baracklekvár!!!! Mega like!!! :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!