Anyawellness

Gyömbéres sárgabaracklekvár – Frissítő újítás a nagy klasszikusnak!

Évek óta készítek sárgabaracklekvárt, de idén bevezettem egy újítást. Gyömbérrel dobtam fel a nagy klasszikust. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, csupán 4 evőkanál gyömbérport szórtam és kevertem a kész lekvárhoz, mielőtt az üvegekbe töltöttem volna. A végeredmény egy kis pikáns íz a megszokott sárgabarack zamat mellé.

sárgabaracklekvár 005

Hozzávalók:

– 10 kg érett sárgabarack

– 1,5 kg gyümölcscukor (lassan felszívódó, egészséges cukorfajta, így cukorbetegek, diétázók, kismamák, gyerekek is ehetik)

– 4 evőkanál gyömbérpor

Az elkészítés menete pedig teljesen megegyezik a hagyományos recepttel, amit ITT olvashatsz el.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Íme a tökéletes házi meggy dzsem!

Nálam három fontos követelménynek kell megfelelnie egy dzsemnek. Legyen cukormentes, tartósítószermentes és a lehető legmagasabb gyümölcstartalommal rendelkezzen.

A most  elkészült meggy dzsemem ráadásul még fantasztikusan finom is. Igazi dzsem állagú lett, extra bónuszként pedig olyan egyszerű, hogy teljesen kezdő befőzők is el tudják készíteni.

Cukorbetegeknek, diétázóknak, paleosoknak, az egészségükre figyelőknek, gyerekeknek tökéletes! Így hogy saját magam készítem a bolti, cukrozott, alacsony gyümölcstartalmú, gyümölcsízeknél is olcsóbbra jön ki a kilója!!! Hát kell ennél több?!

meggy dzsem 0

Hozzávalók:

– 4 kg meggy

– 400 g  nyírfacukor (xilit)

– 70 g pektin (citrusokból készült természetes zselésítőanyag, nagyobb élelmiszerboltokban, bioboltokban vagy a neten lehet venni, a kristálycukrot, adalékanyagokat, tartósítószereket tartalmazó dzsem fixek helyett)

– 1 evőkanál fahéj

Mosd, meg a meggyet, csöpögtesd le róla a vizet és keress egy olyan elfoglaltságot, ami közben a kezeid szabadon dolgozhatnak. Én Ábel éppen aktuális kötelező olvasmányát a Misi Mókus kalandjait hallgattam közben, de sorozatot nézni, rádiózni, zenét hallgatni is ér közben, a lényeg, hogy készülj fel egy legalább egy órás elfoglaltságra. Használhatsz meggymagozót  is, de ha kézzel magozol vegyél fel gumikesztyűt! Ha a magozással kész vagy a munka oroszlánrészét már el is végezted.

Tedd a magozott meggyet egy fazékba, keverj hozzá 300 g nyírfacukrot, majd botmixerrel kicsit pépesítsd. Ezután kezd el melegíteni, ha már jó meleg, de még nem forr keverd hozzá a 100g nyírfacukorral elkevert pektint és a fahéjat. Kevergetés közben forrald öt percig.

Ezt követően tedd a még forró dzsemet tiszta üvegekbe. A kész befőttesüvegeket egy meleg takaróval kibélelt kosárba vagy dobozba tedd (ez a száraz dunszt), takard őket jól be és hagyd őket itt szép lassan kihűlni. Két nap után már ehetitek is a saját házi meggy dzsemeteket.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Krémes, meggyes, hűs – A legegyszerűbb fagylaltrecept

Amilyen egyszerű, olyan krémes, finom és persze egészséges. Csak gyümölcsökből áll, de az érett banánoknak hála bármelyik főzött fagylalttal felveszi a versenyt! Sőt mivel sem hozzáadott cukrot, sem tejet, sem tojást nem tartalmaz allergiások, diétázók, paleosok is ehetik. Gyerekeknek különösen ideális hiszen adalékanyagok, állományjavítók és színezékek nélkül élvezhetik a fagyizást!!!

fagyi

Hozzávalók 4 adaghoz:

–  4 érett banán

– 4 marék magozott meggy

A banánt karikázd fel, majd tedd fél órára a mélyhűtőbe. Közben magozd ki a meggyet. A félig fagyott banánkarikákat turmixold össze a magozott meggyel, majd tedd egy műanyag dobozba. Két óra fagyasztás után máris igazi, házi gyümölcsfagylalttal hűsítheted magad. Ennyi!

Egyszerű és könnyű: rozmaringos, csirkés padlizsán

Ez már egy igazi nyári ebéd. Nagyon hamar elkészül, ráadásul a friss rozmaringtól mennyei illatok kísérik a fogást, amit amúgy paleosok is ehetnek!

rozmaringos padlizsán

Hozzávalók:

-1 fej vöröshagyma

– 2 csirkemellfilé

– 4 padlizsán

-2-3 gerezd fokhagyma

– friss rozmaring

– só, bors

– olívaolaj

Dinszteld meg a hagymát az olívaolajon egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban. Add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Ha a hús külseje már fehér tedd bele a szintén kockára vágott padlizsánt (a padlizsánt nem kell megpucolni, elég ha csak a végeit levágod). Fokhagymanyomóval préselj bele fokhagymát, adj hozzá sót, borsot. Fedő alatt főzd, ha kezdene kicsit odakapni egy kevés vizet önts csak hozzá! Ha már készre főtt a hús és a padlizsán (kb 25- 30 perc) morzsold rá a friss rozmaringot! Én még egy kis fehér balzsamecetes paradicsomot ettem hozzá.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!