Anyawellness

A diétázók álma: paleo muffin

Megsütöttem életem első paleo muffinját. Az eredmény egy alacsony szénhidráttartalmú, csokis, puha és egyáltalán nem száraz, könnyed, egészséges édesség lett, ami amellett hogy nem hizlal még tej- és gluténmentes is. Meg kell hagyni elég jó ízzel ettem, miután egy hete kizárólag zöldségen, gyümölcsön, magokon és húson élek.

paleo muffin

Az összetevők láttán senki ne essen kétségbe, mert minden, még a kicsit különlegesen hangzó hozzávalókat is könnyedén be lehet szerezni drogériákból, bioboltokból.

A mandula és kókuszliszt zsírtalanítva van, így liszt állagúak, tehát kiválóan lehet velük sütni és ami a lényeg, hogy a lisztekhez képest jóval alacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkeznek.  100 g hagyományos liszt 72 g szénhidrátot tartalmaz, míg a kókuszliszt 26 g-ot a mandulaliszt pedig csupán 6,8g-ot!!! Aki volt már napi 180g szénhidrátot engedő diétán az tudja miről beszélek.

– 1 bögre mandulaliszt

– 1 bögre kókuszliszt

– 3 db érett banán összeturmixolva (ettől lesz krémes, édes íze)

– fél csomag sütőpor

– 1 evőkanál gyümölcscukor

– 1 evőkanál eritrti

– fél bögre kakaópor

-fél bögre olvasztott kókuszolaj

-2 tojás

– 1 bögre kókusztej (kókusztejporból)

– 4 szál reszelt répa (én reszelés helyett pillanatok alatt összeaprítottam a botmixer aprítórészével)

És mielőtt bárki megijedne a répa összetevők hallatán, mindenkit megnyugtatok, hogy a kakaó miatt senki sem fog répa ízt érezni, ellenben karotinban és rostban gazdag szuperegészséges süteményünk lesz.

Tehát mindent összekeverünk, majd muffin formába kanalazunk és előmelegített sütőben kb. 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy lájkolod és megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Szuperegészséges csokis muffin

Bora első születésnapját ünnepeltük a hétvégén, így speciálisan (még tehéntej nélkül) neki készítettem csokis muffint, amiből az egyik, egy szál gyertyával kis torta lett. Nagyon szeretek muffint készíteni, hiszen végtelenül egyszerű, tele lehet pakolni egészséges hozzávalókkal és a konyha sem fog úszni a sütés után. Fél óra elteltével pedig máris helyes kis süteményeket tálalhatunk.

muffin 0

Hozzávalók:

– 1 bögre teljes kiőrlésű bio tönkölybúzaliszt

– 1 bögre bio fehér liszt

– fél bögre méz

– fél bögre nyírfacukor

– fél bögre tiszta kakaópor

– fél bögre kókuszolaj (mivel a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, így érdemes folyóssá melegíteni egy kislábosban)

– fél bögre házi sárgabaracklekvár

– fél bögre rizstej

– 2 tojás

– fél zacskó sütőpor

– 4 szál sárgarépa lereszelve (én reszelés helyett pillanatok alatt összeaprítottam a botmixer aprítórészével)

És mielőtt bárki megijedne a répa összetevők hallatán, mindenkit megnyugtatok, hogy a kakaó miatt senki sem fog répa ízt érezni, ellenben karotinban és rostban gazdag szuperegészséges süteményünk lesz.

Tehát mindent összekeverünk, majd muffin formába kanalazunk és előmelegített sütőben kb. 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

És íme a mi kis egyévesünk tortája:

20131005395

 

Bora megérkezett – Az Uzsoki kórház és a megérdemelt reklám helye

Kókuszolaj, a legjobb zsír

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!