Megsütöttem életem első paleo muffinját. Az eredmény egy alacsony szénhidráttartalmú, csokis, puha és egyáltalán nem száraz, könnyed, egészséges édesség lett, ami amellett hogy nem hizlal még tej- és gluténmentes is. Meg kell hagyni elég jó ízzel ettem, miután egy hete kizárólag zöldségen, gyümölcsön, magokon és húson élek.
Az összetevők láttán senki ne essen kétségbe, mert minden, még a kicsit különlegesen hangzó hozzávalókat is könnyedén be lehet szerezni drogériákból, bioboltokból.
A mandula és kókuszliszt zsírtalanítva van, így liszt állagúak, tehát kiválóan lehet velük sütni és ami a lényeg, hogy a lisztekhez képest jóval alacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkeznek. 100 g hagyományos liszt 72 g szénhidrátot tartalmaz, míg a kókuszliszt 26 g-ot a mandulaliszt pedig csupán 6,8g-ot!!! Aki volt már napi 180g szénhidrátot engedő diétán az tudja miről beszélek.
– 1 bögre mandulaliszt
– 1 bögre kókuszliszt
– 3 db érett banán összeturmixolva (ettől lesz krémes, édes íze)
– fél csomag sütőpor
– 1 evőkanál gyümölcscukor
– 1 evőkanál eritrti
– fél bögre kakaópor
-fél bögre olvasztott kókuszolaj
-2 tojás
– 1 bögre kókusztej (kókusztejporból)
– 4 szál reszelt répa (én reszelés helyett pillanatok alatt összeaprítottam a botmixer aprítórészével)
És mielőtt bárki megijedne a répa összetevők hallatán, mindenkit megnyugtatok, hogy a kakaó miatt senki sem fog répa ízt érezni, ellenben karotinban és rostban gazdag szuperegészséges süteményünk lesz.
Tehát mindent összekeverünk, majd muffin formába kanalazunk és előmelegített sütőben kb. 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy lájkolod és megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.