A diétázók álma: paleo muffin

Megsütöttem életem első paleo muffinját. Az eredmény egy alacsony szénhidráttartalmú, csokis, puha és egyáltalán nem száraz, könnyed, egészséges édesség lett, ami amellett hogy nem hizlal még tej- és gluténmentes is. Meg kell hagyni elég jó ízzel ettem, miután egy hete kizárólag zöldségen, gyümölcsön, magokon és húson élek.

Az összetevők láttán senki ne essen kétségbe, mert minden, még a kicsit különlegesen hangzó hozzávalókat is könnyedén be lehet szerezni drogériákból, bioboltokból.

A mandula és kókuszliszt zsírtalanítva van, így liszt állagúak, tehát kiválóan lehet velük sütni és ami a lényeg, hogy a lisztekhez képest jóval alacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkeznek.  100 g hagyományos liszt 72 g szénhidrátot tartalmaz, míg a kókuszliszt 26 g-ot a mandulaliszt pedig csupán 6,8g-ot!!! Aki volt már napi 180g szénhidrátot engedő diétán az tudja miről beszélek.

– 1 bögre mandulaliszt

– 1 bögre kókuszliszt

– 3 db érett banán összeturmixolva (ettől lesz krémes, édes íze)

– fél csomag sütőpor

– 1 evőkanál gyümölcscukor

– 1 evőkanál eritrti

– fél bögre kakaópor

-fél bögre olvasztott kókuszolaj

-2 tojás

– 1 bögre kókusztej (kókusztejporból)

– 4 szál reszelt répa (én reszelés helyett pillanatok alatt összeaprítottam a botmixer aprítórészével)

És mielőtt bárki megijedne a répa összetevők hallatán, mindenkit megnyugtatok, hogy a kakaó miatt senki sem fog répa ízt érezni, ellenben karotinban és rostban gazdag szuperegészséges süteményünk lesz.

Tehát mindent összekeverünk, majd muffin formába kanalazunk és előmelegített sütőben kb. 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy lájkolod és megosztod másokkal is.

A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »