A gyerekek imádják a spagettit, mi szülők, pedig szeretünk egészséges, tartalmas ételt a tányérjukra tenni. Ez a spagetti tuti befutó, ugyanis otthon készül egészséges és természetes összetevőkből. A végeredmény pedig egy: tápláló fehérjét és energiát adó szénhidrátot tartalmazó, vasban, rostban, vitaminokban, nyomelemekben és béta karotinban gazdag fogás lesz. Ráadásul gyorsan elkészül, igazán finom és a gyerekek is imádják!
Hozzávalók:
– fél kiló darált marhahús
-3-4 kanál olívaolaj
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-5 szál sárgarépa
– 1 üveg paszírozott paradicsom
-só
-bors
-oregánó
-bazsalikom
-1 csomag bio, durum vagy teljes kiőrlésű spagetti
-reszelt sajt
-bio vagy házi készítésű ketchup (= 1 doboz sűrített paradicsom, egy kanál fehérborecet, 1 kiskanál méz, 1 kanál olívaolaj, só bors összerurmixolva)
A vöröshagymát dinszteld meg az olívaolajon, tedd hozzá a darált marhahúst, ha félig megpuhult, add hozzá a reszelt vagy aprítógépben elkészített répát, öntsd fel a passzírozott paradicsommal, nyomd bele a fokhagymát és tedd hozzá a fűszereket. Főzd addig (kb 45-60 perc) amíg a hús elkészül és a répa szépen megpuhul.
Főzd ki a spagettid, tedd rá a szószt, a ketchupot és egy kis reszelt sajtot!
Plusz egy jó tanács: a gyerekeket öltöztesd sötét ruhákba vagy ültesd őket az asztalhoz félmeztelenül!