Mivel a kókusz egy egzotikus, óceánparti gyümölcs, ha ezzel dobod fel a napi gyümölcsadagodat és mondjuk egy verőfényes erkélyen fogyasztod el, könnyen a trópusokon érezheted magad (Ha a trópusokra az idén pont nem jutnál el :)) )
Reszelékét szórd frissen magozott cseresznye vagy meggy tetejére, vágj hozzá pár szelet ananászt, majd ízesítsd még egy kis citromlével.
Amúgy a kókuszdió nagyon tápláló és gazdag vitaminokban (C, E, B1, B3, B5 és B6). Magas a rost- és ásványi anyag tartalma van (vas, szelén, nátrium, kalcium, magnézium és foszfor).
Egészséges olajáról ITT olvashatsz
Ellentétben a tehéntejjel, a kókusztej laktózmentes, így laktózérzékenyek és persze paleosok is fogyaszthatják. Remek alapanyag különböző ételek főzéséhez, sütéséhez, turmixok készítéséhez.
A kókusztejporból készült málnaturmix is mennyei!
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.