Ez a torta kiállta a próbát! Egy teljesen hétköznapi ízléssel megáldott, semmilyen diétát, életmódtrendet nem követő, édesszájú, hagyományos ízvilágú ételeken élő, felnőtt férfinek is nagyon ízlett. Pedig olyan “extrém” összetevőkből készült, mint például az avokádó vagy a datolya, ugyanakkor egy gramm cukor vagy liszt sincs benne. Még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá és egy botmixer segítségével tíz perc alatt összeállíthatod! Arról nem is beszélve, hogy tej, glutén, sőt tojásmentes!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
150 g darált mandula
150 g darált dió
80g olvasztott kókuszzsír
8 szem aszalt datolya
2 evőkanál víz
A diót, a mandulát és a meleg vízzel megmosott, kimagozott datolyát aprítsd össze a botmixered aprító részével. Keverd hozzá az olvasztott kókuszzsírt és a két evőkanál vizet majd gyúrd össze. Ezt a masszát lapítsd el egy kapcsos tortaforma aljára, majd tedd be a hűtőbe.
A csokikrémhez:
4 érett avokádó
1 nagyon érett banán
80 g kókuszvirágcukor vagy méz
50 g kakaópor
50 g olvasztott kókuszzsír
Ha az avokádó kemény, két-három napig hagyd szobahőmérsékleten, esetleg napos ablakpárkányon megpuhulni. Vékonyan hámozd meg, majd botmixer segítségével pépesítsd össze a banánnal. Keverd hozzá a többi hozzávalót és a krémet kend a torta alapjára. Tedd egy órára hűtőbe.
Ezt követően szedd le a tortaforma szélét és díszítsd a tetejét friss áfonyával.
Ha véletlenül maradna belőle tárold hűtőben, hogy a kókuszzsír szilárd maradjon, így a tortád is könnyen vágható, krémes állagú marad!
Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm hogy megosztod másokkal is.
A blog Facebook oldalához IDE kattintva csatlakozhatsz, ahol értesítést kapsz az új posztokról is.